Optimera företagets ekonomi: Redovisningsekonomens tips!

En vanlig term inom ekonomi är “Death by a thousand cuts”. Vad det betyder är att en firmas eller privatpersons ekonomi oftast inte är dålig på grund av ett stort köp. Ekonomin är oftast dålig på grund av 1000 småköp. För privatpersoner kan det handla om en Espresso house latté varje morgon  för 40 kr kombinerat med en bulle för 30 kr. Små köp som dessa blir sammanlagt en otroligt hög summa.

Tips #1 Ha koll på småköpen

Ekonomin är oftast inte dålig på grund av 1 köp, den är dålig på grund av 1000 småköp.

Göteborgsredovisningsbyrå.se

Som tur är behöver du nästan aldrig uppfinna hjulet på nytt.  Miljoner och miljoner av  småföretagare haft problem med ekonomin. Väldigt många av dem har löst sina problem och har skrivit böcker om deras metoder och ninjatricks. Resurser som vi rekommenderar är.

1. Profit first – Mike Michalowicz (bok)

2. Youtubevideos (som exempelvis den till höger)

3. Konsultera med din redovisningsekonom. Din redovisningsekonom har insikt i din ekonomi och kan som regel berätta för dig om hur du kan optimera ditt sparande.

Tips #2 Lär dig från andra

Kreditkort, bra eller dåligt?

Vi rekommenderar i allra högsta grad att du har ett kreditkort på firman. Redovisningen blir mycket mer översiktlig, du sparar tid och får oftast med bonusar och extra säkerheter som reseförsäkring, bedrägeri försäkring och liknande. Vilket kreditkort som är bäst varierar från år till år. Du kan jämföra vilka kreditkort som är bäst just nu hos olka sajter som hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet.

Tips #3 Använd kreditkort

I slutet av dagen kan du enbart spara in ett begränsat antal mycket pengar. Visst, du slutar att dricka kaffe, du slutar att köpa bulle, du använder kreditkort, du lär dig från andra och har nu sparat 5000 kronor varje månad. I slutet av dagen, så är det bara växelpengar. Det som verkligen kommer att få din verksamhet att ticka är att få in mer pengar i sällskapet. Lägg ditt fokus på att tjäna mer pengar. 90% av fokus i en verksamhet bör vara på “hur kan vi få in mer kunder / pengar”. Resterande 10% kan läggas på att spara, investera och förvalta det ni har.

Tips #4: Fokusera på att öka intäkterna