Aktier – ekonomens egna tip

Ett par vanliga frågor vi hör på en daglig basis är: 

  • Jag har överskott i firman, hur bör jag investera pengarna?
  • Är aktier något för mig?
  •  Vad är online trading? Och hur kan jag komma igång.
Syftet med detta blogginlägget är att svara på dessa frågor och ge dig som läsare en klar bild över vilka steg du ska ta härnäst för att komma igång med din resa som onlinetrader. (om du bestämmer dig för att det är något du vill bli)
 
Mitt absolut bästa tips för dig som vill växa en förmögenhet är: Sluta spara pengar! Sparade pengar samlar bara damm på bankkontot. 
Vad ska du göra med pengarna istället? Investera! 

Om du investerar pengarna rätt så jobbar pengarna för dig istället för att samla damm på bankkontot. Ha alltid på dig investeringslinsen framöver och tänk hela tiden på hur du kan investera dina pengar bäst.

Pengar som skräpar på bankkontot är meningslöst. Få pengarna att jobba för dig istället genom kloka investeringar.

Göteborgsredovisningsbyrå.se

Nu när vi förhoppningsvis har förklarat varför det är otroligt mycket bättre att investera sina pengar istället för att spara dem så kommer vi till nästa steg.

Hur / var är de bästa möjligheterna att investera?
Först och främst, detta är inte något du kan googla dig till. Om det skulle vara synligt på internet för alla så kan jag nästan garantera dig att det inte är en bra investering.

Börja att läsa på om investering. Ett hett tips kan vara att studera världens främsta investerare: Warren Buffet. Han har skrivit flera böcker om hur han tar beslut och vad han lägger vikt på när han ska investera. Det är antagligen ett klokt beslut att ta av dig att göra din första investering nu genom att köpa böcker som är baserade på hans sätt att ta beslut.

 3 boktips:

  • The Warren Buffett Way
  • The intellegent investor
  • Invest Like a Billionaire: If You Are Not Watching the Best Investor in the World, Who Are You Watching?

Utbilda dig, på nätet finns det otroligt många resurser om hur man investerar på bästa sätt. Personligen rekommenderar jag som tidigare att du studerar framgångsrika investerare genom deras böcker och kurser. Men du kan även hitta onlineforum eller hemsidor som exempelvis TradingToplists.com där du kan lära dig mer om onlinetrading och investeringar.

Mitt personliga råd är dock att undvika daytrading och istället satsa på långsiktiga aktier och indexfonder. En av de mest drivna människorna jag känner gick all in för att lyckas med daytrading under en 4 års period, han lyckades inte. Det bevisar bara hur svårt det är att lyckas inom just daytrading. (därav mitt råd att investera i indexfonder och aktier) 

Lycka till med ditt investerande, jag hoppas att du har fått några tankeställare av detta inlägget och ser fram emot att följa din investeringsresa!